ßßß Cookit - przepis na Grillowane udka tymiankowe z warzywami

Grillowane udka tymiankowe z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna mrożona 1 porcja
pieczarki 100 gramów
udka kurczaka 4 sztuk
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
tymianek według uznania
musztarda 3 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukaną, osaczoną natkę oraz tymianek posiekać. Utrzeć musztardę z oliwą, żółtkiem oraz ziołami. Doprawić pastę do smaku solą oraz pieprzem. Umyte, osuszone udka posmarować pastą, każde owinąć w folię aluminiową i na 30 minut wstawić do lodówki. Włoszczyznę oraz oczyszczone, pokrojone pieczarki usmażyć na oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udka grillować 30 minut. Podawać ułożone na warzywach z pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11762/Grillowane-udka-tymiankowe-z-warzywami