Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna mrożona 1 porcja
pieczarki 100 gramów
udka kurczaka 4 sztuk
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
tymianek według uznania
musztarda 3 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukaną, osaczoną
natkę oraz
tymianek posiekać. Utrzeć
musztardę z
oliwą,
żółtkiem oraz
ziołami. Doprawić pastę do smaku
solą oraz
pieprzem. Umyte, osuszone udka posmarować pastą, każde owinąć w folię aluminiową i na 30 minut wstawić do lodówki.
Włoszczyznę oraz oczyszczone, pokrojone
pieczarki usmażyć na
oleju, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Udka grillować 30 minut. Podawać ułożone na warzywach z
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: