Uwielbiam makaron w każdej postaci: na słono, słodko, ostro...Najbardziej kocham w nim to, że mając prawie pustą lodówkę można wyczarować smaczne danie w kilka minut.Składniki:1/2 opakowania makaronu fusilli1/2 opakowania insalatinygarść bazylii5 łyżek oliwy z oliwek5 dkg obranych pistacjiduży ząbek czosnkusok z połowy cytrynypieprz i sól do smaku10 dkg sera kolumbPrzygotowanie:Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Insalatinę, bazylię, oliwę z oliwek, sok z cytrynypistacje (można odłożyć kilka do dekoracji) i czosnek miksuję. Kiedy wszystkie składniki się połączą tworząc jednolitą masę dodaję rozdrobniony ser (połowę przygotowanej iloci) i ponownie miksuję przez chwilę. Dosmaczam sola i pieprzem.Pozostały ser ścieram na drobnej tarce.Ugotowany makaron odsączam i starannie mieszam z pesto. Przed podaniem posypuję startym serem i potłuczonymi pistacjami.