ßßß Cookit - przepis na Baranina po myśliwsku

Baranina po myśliwsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec barani 800 gramów
boczek wędzony 50 gramów
sól według uznania
tłuszcz 50 gramów
śmietana 0.5 szklanek
ocet 3 łyżek stołowych
olej 0.5 szklanek
pieprz ziarnisty według uznania
liście laurowe 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
Wykonanie:
Mięso przez 2-3 dni moczyć w zalewie, po wyjęciu naszpikować je słupkami wędzonego boczku. Potem włożyć mięso do brytfanny, polać stopionym tłuszczem i zalewą i wstawić do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia często polewać zalewą. Gdy mięso zmięknie, przyprawić je kwaśną śmietaną i jeszcze przez kilka minut przetrzymać w piekarniku. Podawać na gorąco z knedlami.
Uwagi:
Na zalewę: 2-3 łyżki octu, 1 filiżanka oleju, kilka ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, sok i skórka z 1 cytryny, 1 marchew, 1 pietruszka
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: misiu
Data: 2006-10-16
ten zapach i smak ah nie powtarzalny ten przepis jest naprawde cool...
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2214/Baranina-po-mysliwsku