Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
udziec barani 800 gramów
boczek wędzony 50 gramów
sól według uznaniatłuszcz 50 gramów
śmietana 0.5 szklanek
ocet 3 łyżek stołowych
olej 0.5 szklanek
pieprz ziarnisty według uznania
liście laurowe 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
skórka z cytryny 1 sztuk
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztukWykonanie:
Mięso przez 2-3 dni moczyć w zalewie, po wyjęciu naszpikować je słupkami
wędzonego boczku.
Potem włożyć
mięso do brytfanny, polać stopionym tłuszczem i zalewą i wstawić do nagrzanego piekarnika. W czasie pieczenia często polewać zalewą. Gdy
mięso zmięknie, przyprawić je kwaśną
śmietaną i jeszcze przez kilka minut przetrzymać w piekarniku. Podawać na gorąco z knedlami.Uwagi:Na zalewę: 2-3 łyżki
octu, 1 filiżanka
oleju, kilka ziarenek
pieprzu, 2
liście laurowe, sok i skórka z 1
cytryny, 1
marchew, 1
pietruszkaKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: misiuData: 2006-10-16ten zapach i smak ah nie powtarzalny ten przepis jest naprawde cool...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: