ßßß
Składniki na babeczki:150 g mąki70 g cukru10 łyżek wiórek kokosowych50 ml likieru MALIBUpół łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonej2 jajka110 g roztopionego masła6 łyżek kakao2 opakowania puddingu kokosowego SMAKIJASkładniki na krem do dekoracji:serek mascarponeśmietanka 36%cukier puder około 250 gPrzygotowanie:Jajka z cukrem ubijamy, dodajemy do nich roztopione masło, puddingi oraz likier. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę. Wymieszane składniki dodajemy do miski z jajkami i wszystko miksujemy około 6 minut. Po tym czasie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy łyżką. Przygotowujemy foremki na babeczki, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do przygotowanych foremek nakładamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.Śmietankę dokładnie ubijamy, dodajemy serek mascarpone ciągle ubijamy i stopniowo wsypujemy cukier puder tak, aby masa nie była za sztywna. Można dodać barwniki.





