ßßß
Składniki na babeczki:2 łyżeczki przyprawy do piernika2 szklanki mąki1 łyżeczka sody oczyszczonej2 jajkaszklanka mleka3/4 szklanki oleju2 czubate łyżki kakao3/4 szklanki cukru trzcinowego1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki na krem:380 g serka mascarpone350 ml śmietanki 36%2 łyżeczki mąki ziemniaczanej5 łyżek cukru pudru waniliowegoPrzygotowanie babeczek:Łączymy ze sobą wszystkie składniki mokre i miksujemy dokładnie, dodajemy do tego składniki suche i mieszamy jeszcze około 5 minut do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przygotowujemy sobie foremki z papilotkami (mi wyszło 16 dużych babeczek) i do każdej z nich nakładamy po 2 łyżki przygotowanego ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-30 minut, najlepiej sprawdzać patyczkiem.Przygotowanie kremu:Śmietankę ubijamy przez 3 minuty, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze około 2 minut. Dodajemy serek mascarpone i mąkę ziemniaczaną i krótko ale dokładnie mieszamy składniki, krem gotowy ;)















