Wykonanie
Ciastka te są zdrowe i jednocześnie przepyyyszne!Najważniejsze jest to, iż można je dowolnie modyfikować dodając do nich różne dodatki takie jak np.
żurawina czy
czekolada!

Potrzebujemy: (na około 25
ciastek)- szklankę
płatków owsianych górskich- 110g
mąki pełnoziarnistej- 50g
margaryny- 1
jajko- łyżeczkę
proszku do pieczenia- 1/3 szklankę
brązowego cukru- szczyptę
soli- szczyptę przypraw korzennych- łyżkę
mioduRozpuszczamy
margarynę i smażymy na niej
płatki aż do zezłocenia, dodając
cukier. Następnie studzimy.Wystudzone
płatki mieszamy z
mąką, proszkiem,
przyprawami. Wbijamy
jajko i wyrabiamy na jednolitą masę.Z masy wyrabiamy
ciastka - ja robiłam kulki i rozpłaszczałam je na blasze.Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza aż do zarumienienia (około 15 minut)Jemy zupełnie przestudzone, a jeśli mamy je przechowywać- to tylko w szczelnym opakowaniu, żeby uchronić je przez zwilgotnieniem :)Voila!