Wykonanie
Ta polewa to słodkie, białe zwieńczanie naszego ciasta. Uwielbiam taką polewę na Cieście
Bananowym czy
Marchewkowym !:-) Dla mnie Pycha!Podstawą jest biały, kremowy
ser i
masło jak to z polewami czy masami bywa i oczywiście
cukier. Choć oczywiście, są masy np. na bazie budyniu, czy
czekolady:-), jednak to
masło i
cukier gdzieś tam zawsze się przewija.Tym razem gorąco polecam spróbować taką odmienną polewą, która równie dobrze się sprawdzi jako masę do przekładania.Składniki:- 250g
serka kremowego (ja używam zawsze
serka mascarpone)- ½ kostki (100g) – miękkiego
masła- 2 szkl.
cukru pudru- 1 łyżeczka
cukru waniliowegoWykonanie:Mieszam
masło z
serkiem, jak już połączą się ze sobą składniki, dalej mieszając dodaję powoli
cukier wymieszany z
wanilią.Polewa / krem / sos / Frosting powinna być raczej gęsty.Taka polewa, krem idealnie pasuje do Ciasta
Marchewkowego, czy
Bananowego . Można wyłożyć na wierzch ciasta, jako taka polewa, bądź świetnie nadaje się do przełożenia po
między warstwy ciasta, robiąc za masę, krem:)Czasem, jak mam chęć biorę widelec i przeciągam nim po już wyłożonej
masie na cieście, tworząc różne wzory, ozdabiając w ten sposób ciacho:-). Prosty sposób, niewymagający zakupu
drogich sprzętów:-) Polecam spróbować.Smacznego:-)