ßßß
SKŁADNIKI1,5 szklanki mąki pszennej;1,5 szklanki mąki orkiszowej;170 g serka homo waniliowego;150 g serka homo czystego;200 g masła;4 łyżki stewii w proszku lub 1 szklanka cukru pudru;szczypta soli;2 łyżeczki proszku do pieczenia;jabłka.WYKONANIEMąki i proszek przesiewamy. Dodajemy stewię, serki, masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Blaszkę (33x25) wykładamy papierem do pieczenia, następnie przekładamy rozwałkowaną pierwszą część ciasta. Obieramy jabłka i przekrawamy na pół, oczywiście środki wydrążamy. Układamy na cieście jedno koło drugiego, wybrzuszeniem do góry. Teraz rozwałkowujemy drugą połowę ciasta i układamy na jabłkach, lekko dociskając i sklejając brzegi. Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.