ßßß
            
        
SKŁADNIKINa ciasto:20 dag mąki krupczatki;10 dag cukru pudru;10 dag masła;1 jajko;1 łyżka cukru wanilinowego.Na masę serową:1 kg sera zmielonego 3 krotnie;1 szklanka cukru;400 ml śmietany 30%;8 jaj;2 budynie śmietankowe;2 łyżeczki ekstraktu waniliowego.WYKONANIEWszystkie składniki na ciasto zagniatamy i chowamy do lodówki, na czas przygotowania masy serowej. Ser miksujemy z żółtkami, cukrem, budyniem i ekstraktem. W oddzielnej miseczce ubijamy śmietanę . W innym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę. Masę serowa delikatnie łączymy z ubitą śmietaną a następnie z pianą z białek. Pieczemy w blaszce 33x35 cm, przez około 1,5 godziny w zależności od piecyka. Upieczony i wystudzony sernik polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.