Przyrządza się ją z różnych gatunków sałat i serów. Surówka ta jest wspaniałym dodatkiem do mięs pieczonych lub grillowanych. Użyte składniki podnoszą walory wizualne, zaś olej z pestek dyni nadaje jej niepowtarzalny smak. W skrócie jest to lekka, zdrowa i smaczna suróweczka.SKŁADNIKIsałaty:- roszponka- escarola- frisee- lodowa;- cykoriaradicchio2-3 gruszki mogą być marynowane;owocgranatu;ser mozzarella w kulkach (najlepiej 3 różne gatunki sera);orzechy włoskie;winogrona ciemne i jasne.NA SOSłyżka musztardy djion;łyżka miodu;2 łyżki soku z cytryny.WYKONANIESałaty myjemy i rozkładamy na talerze (tyle ile ma być porcji). Gruszki kroimy w ósemki i wykładamy na sałatach. Sery (ja użyłam tylko jednego) kruszymy lub kroimy na mniejsze kawałeczki. Winogrona, pestki granatu i drobno posiekane orzechy rozkładamy na sałatce. Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy po wierzchu.