ßßß
SKŁADNIKIupieczony biszkopt (przepis znajdziesz tu)KREM2,5 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 łyżki mąki pszennej0,5 szkl. cukru1 cukier wanilinowy0,30 dag masła lub margaryny1 puszka ananasów1 cytrynaPOSYPKApaczka wiórków kokosowych2 łyżki margaryny1 łyżka cukruWYKONANIEBiszkopt delikatnie nasączyć (woda, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, cukier). Odlewamy sok z ananasów, dopełniamy wodą, aby płynu było 0,5 l. Odlewamy trochę w kubeczek a resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. W kubeczku rozrabiamy mąki, dodajemy do reszty i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu ucieramy z masłem, dodajemy sok z cytryny i pokrojone w kosteczkę ananasy. Masę wykładamy na biszkopt. Wiórki, margarynę i cukier przesmażamy na złoty kolor na patelni, ciągle mieszając. Uwaga szybko się przypala!!! Posypujemy ciasto.