Wykonanie
Ciasto jest bardzo dobre, robi się dosyć szybko. Co ważne, nie jest drogie a smakuje rewelacyjnie.
SKŁADNIKIupieczony
biszkopt (przepis znajdziesz tu)KREM2,5 łyżki
mąki ziemniaczanej1,5 łyżki
mąki pszennej0,5 szkl.
cukru1
cukier wanilinowy0,30 dag
masła lub
margaryny1 puszka
ananasów1
cytrynaPOSYPKApaczka
wiórków kokosowych2 łyżki
margaryny1 łyżka
cukruWYKONANIE
Biszkopt delikatnie nasączyć (
woda, kwasek
cytrynowy lub
sok z cytryny,
cukier). Odlewamy
sok z ananasów, dopełniamy
wodą, aby płynu było 0,5 l. Odlewamy trochę w kubeczek a resztę zagotowujemy z
cukrem i
cukrem wanilinowym. W kubeczku rozrabiamy
mąki, dodajemy do reszty i chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Po ostudzeniu ucieramy z
masłem, dodajemy
sok z cytryny i pokrojone w kosteczkę
ananasy. Masę wykładamy na
biszkopt. Wiórki,
margarynę i
cukier przesmażamy na złoty kolor na patelni, ciągle mieszając. Uwaga szybko się przypala!!! Posypujemy ciasto.