ßßß
 
            
        

 Odrobinę spóźniłam się z tym przepisem. Na wykonania tego ciasta potrzebujemy kilka tygodni, ale kto powiedział, że piernik ten można piec tylko na święta? W środku lata będzie równie pyszny.A, jest niesamowicie delikatny, aromatyczny, rozpływający się w ustach.Do przełożenia użyłam powideł śliwkowych dzięki czemu nabrał charakteru.Ciasto najlepiej wyrobić ok. 5 tygodni przed pieczeniem i odłożyć w kąt lodówki. Pieczemy kilka dni przed podaniem. Można piec razem, ja jednak upiekłam kilka osobnych placków. Piernik przekładamy ulubionym smarowidłem, obciążamy i przechowujemy w chłodnym miejscu. Przed podaniem polewamy czekoladą.
Odrobinę spóźniłam się z tym przepisem. Na wykonania tego ciasta potrzebujemy kilka tygodni, ale kto powiedział, że piernik ten można piec tylko na święta? W środku lata będzie równie pyszny.A, jest niesamowicie delikatny, aromatyczny, rozpływający się w ustach.Do przełożenia użyłam powideł śliwkowych dzięki czemu nabrał charakteru.Ciasto najlepiej wyrobić ok. 5 tygodni przed pieczeniem i odłożyć w kąt lodówki. Pieczemy kilka dni przed podaniem. Można piec razem, ja jednak upiekłam kilka osobnych placków. Piernik przekładamy ulubionym smarowidłem, obciążamy i przechowujemy w chłodnym miejscu. Przed podaniem polewamy czekoladą.

 1 kg mąki500g miodu1 szkl cukru1/2 szkl mleka3 jajka150g masła150g smalcu
1 kg mąki500g miodu1 szkl cukru1/2 szkl mleka3 jajka150g masła150g smalcu 