Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 300 gramówwrzątek osolony 1 litrów
koper włoski 4 sztukcząber 4 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrów
ocet 125 mililitrów
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
oliwa z oliwek 125 mililitrówWykonanie:
Czosnek opłukać, obciąć korzonki, włożyć do osolonego wrzątku i zagotować. Następnie odcedzić, przelać zimną
wodą i osaczyć.
Zioła opłukać, osuszyć, włożyć razem z
czosnkiem do wyparzonego słoja. Zagotować
wino z
octem,
solą i
cukrem. Gotować mieszając do rozpuszczenia
soli i
cukru. Wlać zalewę do słoja do wysokości 3 cm poniżej krawędzi. Następnie ostrożnie dolać
oliwę. Gdy zalewa ostygnie,
słój zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu (piwnica).Uwagi:
Koper i cząber w gałązce
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: