Wykonanie



Uwielbiam kwaskowaty
rabarbar. Ten placek znikł na prawdę szybko.Smakował całej rodzinie.Ciasto przygotowuje się błyskawicznie. Trochę jak muffiny.I trzeba mu przyznać, że jest w miarę zdrowy i możemy pozwolić sobie na więcej niż jeden kawałek.Co do
rabarbaru to ostatnio zajadam się też
rabarbarowym cobblerem .


3 szklanki
mąki pszennejszklanka
cukru1
cukier wanilinowy2 łyżeczki
proszku do pieczenia4
jajka100g
oleju300ml
maślanki10 gałązek
rabarbaru3 łyżki
miodu2 łyżki
wody1/2 szkl
mąki2 łyżki
płatków owsianych2 łyżki wiórek
kokosowych5 łyżek
cukru60 g
masłaUmyty i obrany
rabarbar pokroić na małe kawałki. Razem z
miodem i
wodą gotować na małym ogniu, żeby stał się miękki. Odstawić do wystygnięcia.W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Wymieszać delikatnie. Przełożyć do dużej formy. Na wierzch nałożyć
rabarbar.Kruszonka-
Masło rozpuścić i wymieszać z resztą składników. Zagnieść i posypać nią ciasto.Piec 50minut w 180stopniach.Smacznego