Wykonanie


Tak, wiem, że sezon na
jagody już dawno za nami. Ale, co poradzę, że zdjęcia znalazłam robiąc porządki w folderach?! A, przepis jest tak dobry, że grzechem by było nie podzielić się nim z
wami.
Jagody można użyć mrożone lub dać inny np.
owoc...
banan itp.kruchy spód2.5 szklanki
mąki3
żółtka100g
cukru pudru150
margarynymasa serowa1kg
sera z wiaderka6
żółtek + 3
białka1 szkl
cukru pudru2budynie
waniliowe50g
masłaowoce na wierzchZarobić ciasto i wstawić do lodówki/zamrażalki na 30min. Ciasto rozwałkować i wyklepać nim blaszkę. Podpiec w gorącym piekarniku (200stopni- 15min). Wystudzić
Masło utrzeć w misce, dodawać pojedynczo
żółtka,
cukier puder, a na koniec małymi porcjami
ser.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Dodać
budyń i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na blaszkę, posypać
owocami i wstawić do nagrzanego na 180stopni piekarnika. Piec ok. 1h. Można przykryć folią aluminiową