ßßß

Tak, wiem, że sezon na jagody już dawno za nami. Ale, co poradzę, że zdjęcia znalazłam robiąc porządki w folderach?! A, przepis jest tak dobry, że grzechem by było nie podzielić się nim z wami. Jagody można użyć mrożone lub dać inny np. owoc... banan itp.kruchy spód2.5 szklanki mąki3 żółtka100g cukru pudru150 margarynymasa serowa1kg sera z wiaderka6 żółtek + 3 białka1 szkl cukru pudru2budynie waniliowe50g masłaowoce na wierzchZarobić ciasto i wstawić do lodówki/zamrażalki na 30min. Ciasto rozwałkować i wyklepać nim blaszkę. Podpiec w gorącym piekarniku (200stopni- 15min). WystudzićMasło utrzeć w misce, dodawać pojedynczo żółtka, cukier puder, a na koniec małymi porcjami ser. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy. Dodać budyń i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na blaszkę, posypać owocami i wstawić do nagrzanego na 180stopni piekarnika. Piec ok. 1h. Można przykryć folią aluminiową