Wykonanie

Próbuję zmusić się do nauki słówek na angielski, ale mi nie idzie. Ciągle coś mnie rozprasza i mówię sobie, że jutro w autobusie
będę miała na to ponad 5godzin hahaNa śniadanko zafundowałam sobie takiego o to placucha. Jego przygotowanie zaczęłam już wczoraj, ale myślę, że zamiast zostawiać
płatki na noc można je ugotować po prostu lub zalać wrzątkiem i zostawić na parę minut. Placek jest niezwykle sycący i delikatnie
orzechowy. Zdecydowanie polecam!!

2 + 2 łyżki
płatków owsianych1 łyżeczka
otrębów pszennych2 łyżki
mąki żytniej pełnoziarnistej1 łyżeczka (czubata)
masła orzechowego1/2 łyżeczki
miodu1/2
proszku do pieczenia1
jajkorodzynkiorzeszki ziemne150ml
mleka2 łyżki
płatków zalać
mlekiem i dodać
miód i zostawić na noc/ugotować. Do porządnie spęczniałej masy dodajemy resztę
płatków,
otręby,
mąkę,
jajka,
masło i dodatki. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę wylewamy na rozgrzany teflon i smażymy po 5-7minut z każdej strony.Smacznego

