Wykonanie
Jak już pewnie zauważyliście, uwielbiam
makaron!
Ziemniaki mogłyby dla mnie nie istnieć... no chyba, że
młode z
koperkiem :D Wolę
kasze,
ryż no i oczywiście
makaron :DZazwyczaj jadamy go w wersji wytrawnej, a ja proponuję wam na słodko! Z
jagodami!Muszę się wam pochwalić, że dzisiaj
jadę do domu!! Bardzo się cieszę! Jeszcze tylko kolokwium z chemii i na pociąg!!
60g
makaronu spaghetti (u mnie durum)100g
serka wiejskiego2 łyżki
miodu2/3 szklanki mrożonych
jagódpłatki migdałówMakaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną
wodą.
Jagody rozmrażamy. Najlepiej w jakimś kubeczku, żeby sok został w nim jak się będą rozmrażać. Można je trochę podziabać widelcem. Dodajemy 1 łyżkę
miodu. Wieśniaka mieszmy z drugą łyżką
miodu. Cało oprószamy
płatkami i zajadamy :D