Pyszna roladka, z tym co lubimy najbardziej :)Składniki:biszkopt : 3 jajka4 łyżki cukru4 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniabita śmietana:250 ml śmietanki tortowej 36 %galaretka truskawkowamasa jabłkowa:5 średnich jabłekgalaretka truskawkowaRobimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach.Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką.Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku. odstawiamy do wystygnięcia.Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy w garnku podlewając 3 łyżki wody. Jak są już usmażone wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia, zostawiamy by wystygły, ja takie lekko wystudzone wstawiłam do lodówki by szybciej wystygły.Jak galaretka jest chłodna ale płynna, ubijamy śmietankę na sztywno. Do ubitej śmietanki wlewamy galaretkę i nadal chwilkę ubijamy.Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i zostawiamy by zastygła.Gdy jabłka są chłodne wykładamy je na bitą śmietanę i delikatnie zwijamy roladę.Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.