Wykonanie
            Może stanowić odmianę obiadu lub być przekąską.Troszkę miałam inne wyobrażenie przed upieczeniem, myślałam że wyjdzie babeczka ale wyszła troszkę oklapła co nie znaczy że nie była smaczna.

Składniki:8 średnich 
ziemniaków4 
jajka1/2 szklanki 
śmietany 12 %
cebula3 plastry 
chudego boczkułyżka 
masłałyżka 
startego sera żółtego
olej, 
przyprawy, 
sól, 
pieprz Ziemniaki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i ucieramy ciepłe ze 
śmietaną na puszyste puree.Na łyżce 
oleju smażymy pokrojony w kostkę 
boczek, dodajemy posiekaną 
cebulę, mieszamy aż się zrumieni. Do masy dodajemy 
boczek z 
cebulą przyprawiamy do smaku.W wysmarowane tłuszczem kokilki lub żaroodporne miseczki wkładamy masę.

Za pomocą łyżeczki robimy wgłębienie i wbijamy w środek 
jajko, na wierzch dajemy wiórki 
masła i 
starty ser. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 15 minut w 180* aż wierzch lekko się zarumieni.Ja podałam z sosem 
serowym ( na patelni rozgrzałam pół szklanki 
śmietany 18 % dodałam starty pikantny 
ser, około 100 g, mieszałam aż 
ser się rozpuści ), oraz surówką z 
marchewki.
