Wykonanie
Bardzo nietypowe placuszki w których składzie są tylko 4 składniki, bez dodatku
mąki i spulchniaczy, nie zbyt puchate ale i tak smaczne.

Składniki:pół szklanki
kaszy jaglanejpół szklanki
sezamupół szklanki
cukru3
jajka
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, w rondelku gotujemy 2 szklanki
wody, dodajemy
kaszę i
sezam, gotujemy około 10 minut stale mieszając. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce by jeszcze
kasza zaparowała i wchłonęła
wodę.Do zimnej
kaszy i
sezamu dodajemy
cukier i
żółtka, ucieramy dokładnie. Dodajemy pianę ubitą na sztywno, delikatnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy odrobinę
oleju, kładziemy łyżką nasze placuszki i smażymy na złoty kolor po 2 minuty z każdej strony, uważając przy przekręcaniu bo mogą się rwać.Podajemy z
bitą śmietaną,
jogurtem, lub ulubioną
konfiturą.