Wykonanie
Takich pączków myślę że nikomu nie muszę przedstawiać.

Składniki:1 szklanka
mleka (250 ml)pół kostki
margaryny1 szklanka
mąki pszennej5
jajek1 łyżeczka
proszku do pieczeniaolej do smażenia
lukier
W rondelku zagotować
mleko z
margaryną, cały czas mieszając.Wsypać przesianą
mąkę, ucierać drewnianą łyżką, aby nie utworzyły się grudki.Gdy ciasto ma szklisty wygląd odstawiamy by wystygło. Dodajemy do przestudzonego ciasta,
jajka i
proszek do pieczenia, ucieramy na gładką masę.Papier do pieczenia tniemy na kawałki 10x10 cm, na każdym wyciskamy szprycą cukierniczą krążki o średnicy 6 cm, masę położyłam dwukrotnie, by pączki były większe.

Pączki wraz z papierem wkładamy do gorącego tłuszczu, papier usuwamy. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy i odsączamy na bibule.
Lukier, ja wymieszałam sok z połowy
cytryny ze szklanką
cukru pudru.Gotowe pączki zanurzamy w lukrze tą ładniejszą stroną i podajemy.SMACZNEGO

