Najprostsza roladka jaką robię, super delikatna, puszysta.Na taką pogodę jak za oknem idealna do kawki :)Składniki:biszkopt : 3 jajka4 łyżki cukru4 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa: 1 śnieżka1 galaretka150 ml zimnego mlekaRobimy biszkopt ubijamy na sztywno białka z cukrem dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy biszkopt na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach.Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką.Jak wystygnie nam rolada, rozpuszczamy galaretkę ja miałam wiśniową w 150 ml gorącej wody.Gdy nam przestygnie ale będzie jeszcze wodniste ubijamy śnieżkę na zimnym mleku. Pod koniec dolewamy naszą galaretkę. Masę wykładamy na rozwiniętą roladę i ponownie ją zwijamy. Wkładamy do lodówki by dobrze zastygła masa.Dzięki różnym kolorom galaretek, mamy kolorową roladę.