Wykonanie
Smaczne, lekkie, kolorowe ciasto.
Składniki:
biszkopt:3
jajka duże4 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukrupół łyżeczki
proszku do pieczenia2
śnieżki1
galaretka pink margarita (różowa)1
galaretka blue
curacao (niebieska)400 ml zimnego
mlekatruskawkiRozpuścić
galaretkę różową w szklance gorącej
wody, to samo zrobić z niebieską (w 250 ml
wody a nie tak jak na opakowaniu)Robimy
biszkopt, ubijamy na sztywno
białka z
cukrem dodajemy
żółtka,
mąkę,
proszek do pieczenia, wymieszać, wylać na małą tortownice, upiec
biszkopt.Można zrobić na biszkoptach kupnych, ale swój
biszkopt zawsze smaczniejszy.Jak upiecze się
biszkopt i przestygnie , wtedy powinny być przestygnięte nasze
galaretki.Ubijamy 1
śnieżkę z 200 ml zimnego
mleka, dodajemy przestygniętą
galaretkę. Przekładamy naszą piankę na
biszkopt, układamy
truskawki. To samo robimy z drugą
śnieżką i
galaretką.
Wykładamy na
truskawki i smacznego.