Wykonanie
Smaczne, pożywne śniadanko.Puszyste, mięciutkie, pachnące
szczypiorkiem naleśniki, po prostu mniam.

Składniki:250 ml
śmietany 18 %łyżka
oliwypół szklanki
mąki pszennej2
jajkasól2 łyżki posiekanego
szczypiorkuoliwa lub
olej do smażenia
starty serDo miski wlewamy
śmietanę,
sól,
żółtka i
oliwę. Składniki miksujemy, aż się połączą, dodajemy
mąkę i dokładnie miksujemy.Do ciasta dodajemy posiekany
szczypiorek oraz ubitą pianę z
białek, delikatnie mieszamy i od razu smażymy na dobrze wygrzanej, wysmarowanej patelni, rumieniąc każdy naleśnik z obu stron.Na gorące naleśniki sypiemy trochę
startego sera, składamy i podajemy gorące.Możemy polać ulubionym sosem,
majonezem lub
ketchupem.

