Wykonanie
Zwyczajne danie obiadowe z pianką
pomidorową.

Składniki:
makaron cannellonimięso indycze mielone 250 g4 duże
pieczarkikawałek
sera żółtego2
jajkasól,
pieprz,
przyprawysos:4 łyżki
śmietany 18 %
jajko1/4 szklanki
mleka1 czubata łyżka
koncentratu pomidorowegoprzyprawy do smaku
Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do
mięsa mielonego. Wbić 2
jajka, dodać
starty ser, doprawić
przyprawami:
sól,
pieprz,
czosnek granulowany,
majeranek. Wymieszać.

W nasze rurki wkładamy przygotowany farsz, ja robiłam to małą szprycą cukierniczą z której odkręciłam końcówkę.Układamy w naczyniu żaroodpornym.

W misce ubijamy
śmietanę,
mleko,
jajko i
koncentrat pomidorowy, doprawiamy
solą,
pieprzem i
przyprawami. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 30 minut.

Jak są upieczone to zajadamy nie grymasząc:)