Wykonanie

Składniki:3 szklanki
mąki pszennej200 ml ciepłego
mleka1/3 kostki
drożdży(40 g)1/3 kostki
margaryny (75 g)pół szklanki
cukrucukier waniliowy2
żółtka1 całe
jajkobudyń czekoladowy duży na 3/4 litra2 szklanki
mlekaczekolada mleczna 100 gDo rozkruszonych
drożdży wlewamy ciepłe
mleko, łyżkę
cukru i dwie łyżki
mąki, robimy zaczyn.Jak podrośnie dodajemy roztopioną
margarynę,
cukry,
jajko,
żółtka oraz
mąkę. Dobrze wyrabiamy, jeżeli za rzadkie dodajemy
mąkę, odstawiamy do wyrośnięcia.Gdy ciasto sobie rośnie gotujemy
budyń. Gotujemy
mleko, odlewając wcześniej pół szklanki w której mieszamy proszek.
Czekoladę kruszymy do gotującego się
mleka, wlewamy rozmieszany proszek. Lekko studzimy nasz
budyń.Ciasto podzieliłam na połowę, rozwałkowałam na prostokąt, posmarowałam połową budyniu.

Zwinęłam w rulon pokroiłam na centymetrowe paski, poukładałam na blaszce i upiekłam ok 25 min.

To samo zrobiłam z drugą połową ciasta i budyniu.