Wykonanie

Składniki:ciasto:paczka kleiku
ryżowego3
jajka1 kostka
margaryny2 łyżki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczeniapół szklanki
cukru6 łyżek
wiórków kokosowychmasa:500 g
śmietanki tortowej 36%4 łyżki
cukru pudru2 łyżki
żelatynysłoiczek
konfitury wiśniowejSkładniki na ciasto czyli, kleik
ryżowy,
jajka,
margaryna,
proszek do pieczenia,
cukier i
wiórki kokosowe, razem dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy, ja w tortownicy 30 centymetrowej, około 20 minut.

Na masę, moczymy
żelatynę w 2 łyżkach zimnej
wody, jak napęcznieje uzupełniamy wrzątkiem do połowy szklanki i dobrze mieszamy.Jak przestygnie nam
żelatyna, ubijamy
śmietanę z
cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem
żelatynę ciągle ubijając (zostawić 2 łyżki rozpuszczonej
żelatyny). Wyłożyć połowę masy na jedną część ciasta, do drugiej połowy masy dodać
konfiturę i 2 łyżki rozpuszczonej
żelatyny, wyłożyć na białą masę. Przykryć drugim plackiem.