Czyli kurczak w cudownym balsamicznym sosie w towarzystwie barbecue.W tej potrawie niezwykle istotna jest równowaga smaków. Słodycz to barbecue, ostrość to Piment Doux (wcale nie jest tak łagodne jak sugeruje nazwa...), za kwaśną stronę odpowiada ocet balsamiczny z Modeny. Bardziej niż samego przepisu trzymajcie się wyczucia smaku, starając się stworzyć odpowiednią harmonię.Przepis:połowa piersi z kurczaka2 łyżki octu balsamicznego z Modeny2 łyżki oliwy z oliwek1 duży ząbek czosnku1 łyżka sosu barbecue1 łyżeczka Piment Doux (lub pół łyżeczki suszonej papryczki chili i pół łyżeczki papryki łagodnej)garść rukoliPierś z kurczaka obmyj i pokrój na kęsy, zalej kolejno octem i oliwą, wyciśnij czosnek, dodaj barbecue i Piment Doux, odstaw do lodówki na minimum pół godziny. Smaż na rozgrzanej patelni o grubym dnie ( bez oleju), pod koniec smażenia dorzuć rukolę, zamieszaj i przełóż na talerz.