ßßß
Cookit - przepis na PSTRĄG NA PARZE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PSTRĄG NA PARZE
Składniki
Czosnek
Sól
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Pstrąg
Pomidor
Cukinia
Koperek
Wykonanie
Pstrąg
ma bardzo delikatne
mięso
. Pysznie smakuje z patelni, grila i piekarnika. Dla odmiany -
pstrąg
z warzywami na parze.SKŁADNIKI:4
pstrągi
pomidor
cukinia
koperek
2 ząbki
czosnku
sól
sok z cytryny
oliwa
Pstrągi
umyć i osuszyć.
Pomidora
i
cukinię
umyć, pokroić na pół-plasterki.
Czosnek
pokroić na plasterki.
Koperek
umyć.
Pstrągi
ułożyć na folii aluminiowej, posolić i skropić
sokiem z cytryny
. Do wnętrza każdej
ryby
włożyć warzywa,
czosnek
i
koperek
. Skropić
oliwą
.
Ryby
włożyć do naczynia do gotowania na parze. Gotować ok.20 minut. Podawać z
ryżem
lub
ziemniakami
i surówką.
Źródło:
http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2013/07/pstrag-na-parze.html
Przepisy powiązane
Pstrąg łososiowy pieczony
Pstrąg łososiowy pieczony
Pstrąg łososiowy pieczony
Pstrąg łososiowy pieczony
Pstrąg łososiowy pieczony
Składniki powiązane (0)