ßßß
Składniki:- porcja makaronu na 2 osoby- 2 garści świeżego szpinaku- 100 gram łososia wędzonego- 50 gram sera z błękitną pleśnią- 1 ząbek czosnku- pół pęczka szczypiorku- sól- pieprz- 1 mała cebula- oliwaSposób przygotowania:Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.Szpinak płuczemy i osuszamy.Łososia, cebulę i ser kroimy w kostkę.Szczypior siekamy.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Na rozgrzaną wrzucamy szpinak, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.Smażymy około 2 minut ciągle mieszając.Następnie dodajemy cebulę i łososia i mieszając smażymy około 5 minut.Po tym czasie na patelnię wrzucamy ugotowany makaron, ser pleśniowy i szczypior.Smażymy jeszcze około 3 minut i podajemy.Smacznego!