Wykonanie
Zapiekanka16:46 Jedz Taniej 0 Comments

Sesyjne żniwa rozkręciły się na dobre. Studenci zapadli w sen zimowy wbijając w swoje
mózgi tysiące wersów niepotrzebnych treści. W tym - niezwykle przykrym - okresie, warto zaopatrzyć się w przepisy, których realizacja nie zajmuje zbyt dużo czasu. Jeden z takich przepisów pojawia się dziś na naszym blogu, za sprawą studentki z Wrocławia, Agnieszki."Wyciągnęłam to co akurat zostało w mojej lodówce, znalazłam też kilka "wczorajszych"
bułek i wpadłam na pomysł, żeby przygotować zapiekanki."Potrzebujemy:-
bułki (najlepiej pszenne, nie muszą być świeże)-
kukurydza-
pieczarki-
masło-
bazylia,
oregano-
ser żółty-
keczupWszystkie
bułki kroimy na pół, a połówki smarujemy cienko
masłem. Na posmarowane
bułki kładziemy kolejno:
kukurydzę, pokrojone
pieczarki,
przyprawy (możemy dorzucić plasterek
szynki, bądź
salami!) i na koniec
ser, tak przygotowane układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika, dosłownie na 10 minut. Kiedy
ser się stopi, nasze zapiekanki będą gotowe. Powinny być w środku mięciutkie i
mieć chrupiącą skórkę!Smacznego!