ßßß
Część naszej kadry (zwłaszcza kobiecą) zafascynowała wczorajsza propozycja Mariusza. Można powiedzieć, że sojówka uderzyła naszym dziewczynom do głowy i przygotowały kontrpropozycję. Efekt? Widzicie na zdjęciu :)Potrzebujemy:Do dania głównego:200g fasolki szparagowej2zł50g kotletów sojowych1,2zł1 jajko45gr2 łyżki otrębów owsianychok.50grKostka bulionowaok. 20gr.Sól pieprza na sos:Łyżka oleju sezamowego (Tao Tao)ok. 75grŁyżka mioduok. 50grTrochę sezamuok. 50grKoszt łączny: ok. 7złPrzygotowanie:Kotlety gotujemy na małym ogniu w bulionie ok 3-5 minut, wyciągamy i czekamy aż wystygną. Następnie obtaczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, panierujemy w otrębach, smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej ewentualnie w bardzo małej ilości oleju rzepakowego. W międzyczasie odcinamy końce fasolki, następnie gotujemy do miękkości w posolonej wodzie, po czym odcedzamy. Mieszamy miód z olejem sezamowym. prażymy sezam na suchej patelni ok. 2 minuty. Wszystko wykładamy na talerz, fasolkę polewamy mieszanka miodu i oleju, posypujemy sezamem. Voila!:)