Wykonanie
15:32 Jedz Taniej 0 Comments

Część naszej kadry (zwłaszcza kobiecą) zafascynowała wczorajsza propozycja Mariusza. Można powiedzieć, że sojówka uderzyła naszym dziewczynom do głowy i przygotowały kontrpropozycję. Efekt? Widzicie na zdjęciu :)Potrzebujemy:Do dania głównego:200g
fasolki szparagowej2zł50g kotletów
sojowych1,2zł1
jajko45gr2 łyżki
otrębów owsianychok.50grKostka bulionowaok. 20gr.
Sól pieprza na sos:Łyżka
oleju sezamowego (Tao Tao)ok. 75grŁyżka
mioduok. 50grTrochę
sezamuok. 50grKoszt łączny: ok. 7złPrzygotowanie:Kotlety gotujemy na małym ogniu w
bulionie ok 3-5 minut, wyciągamy i czekamy aż wystygną. Następnie obtaczamy w
jajku doprawionym
solą i
pieprzem, panierujemy w otrębach, smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej ewentualnie w bardzo małej ilości
oleju rzepakowego. W międzyczasie odcinamy końce
fasolki, następnie gotujemy do miękkości w posolonej wodzie, po czym odcedzamy. Mieszamy
miód z
olejem sezamowym. prażymy
sezam na suchej patelni ok. 2 minuty. Wszystko wykładamy na talerz,
fasolkę polewamy mieszanka
miodu i
oleju, posypujemy
sezamem. Voila!:)