ßßß
W małym garnku podgrzewamy mleko, do ciepłego mleka dodajemy drożdże oraz margarynę.Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok. Mieszamy mąkę pszenną z cukrem. Następnie dodajemy jaja, rozpuszczone drożdże oraz aromat, całość dokładnie mieszamy - ja używam robota kuchennego.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią ciasto. Odstawiamy przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. Na ciasto układamy owoce.Następnie robimy kruszonkę.Do miski przekładamy mąkę oraz cukier i dodajemy trochę oleju, mieszamy tak aby wszystko połączyło się tworząc drobną kruszonkę.Warstwę owoców posypujemy przygotowaną kruszonką.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, wkładamy ciasto i pieczemy 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto polewamy lukrem zrobionym z cukru pudru i cytryny.