Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegotabliczka
gorzkiej czekolady 1 sztuk
margaryna 4 łyżek stołowych
cukier 2 szklanek
zagęszczone mleko 1,5 szklanek
wanilia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Na małym ogniu rozpuścić
czekoladę i
margarynę. Zmieszać z
cukrem i odrobiną
soli. Powoli wymieszać z
zagęszczonym mlekiem. Gotować, stale mieszając, aż pojawią się bąbelki i całość nieznacznie zgęstnieje. Wówczas zdjąć z ognia, dodać
wanilię. Oziębić (sos gęstnieje podczas oziębiania). Przechowywać zakryty w lodówce.Autor: pikerjoaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: