ßßß Cookit - przepis na Od kuchni..Racuchy z kokosem i bananem

Od kuchni..Racuchy z kokosem i bananem

nazwa

Wykonanie

Racuszki wyrosły bardzo puszyste na patelni. Zrobiłam je z mąki pełnoziarnistej, zjadłam jeden i się zasyciłam. Podoba mi się to, że wyczuwalny jest kokosowy smak. Przepis z Gotuj i chudnij2 .
Składniki
1 porcja z syropem klonowym 193 kcal
100 g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
95 ml mleka 1/5%
95 ml mleczka kokosowego
1/4 łyżeczki cukru pudru
1 jajo
szczypta soli
1 średni banan
syrop klonowy do polania
Oliwa z oliwek do smażenia
Wykonanie
Mąkę zmieszałam z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą, w osobnym naczyniu zmieszałam ze sobą mleko, mleczko kokosowe i jajo i całość wlałam do mąki. Wszystko razem wymieszałam. Ciasto było dość gęste. Banana pokroiłam na plasterki. Na patelnię wlałam odrobinę oliwy i nakładałam ciasto łyżką, wciskając po kilka plasterków banana z jednej strony. Smażyłam z dwóch stron. Po usmażeniu polałam racuchy syropem klonowym.
Opracowała Edyta
Źródło:http://zafascynowane.blogspot.com/2013/11/od-kuchniracuchy-z-kokosem-i-bananem.html