Wykonanie
Przepis powstał z inspiracji ( i na konkurs ) firmy IGLOTEX .Z kilku produktów, które dostałem wybrałem "Warzywa na patelnię po Włosku". Mam nadzieje, że się Wam spodoba i zagłosujecie pod tym
linkiem:https://www.facebook.com/Iglotex/app_133696533402323?pnref=story !!!SKŁADNIKI na naleśniki:SZKLANKA
MLEKA1/2 SZKLANKI
WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ1 i 1/2 SZKLANKI
MĄKISZCZYPTA
SOLISZCZYPTA
SODY OCZYSZCZONEJ2
JAJKAOLEJ DO SMAŻENIASOS:1/3 WARZYW ( z opakowania )ŁYŻKA
ŚMIETANYSÓLPIEPRZBAZYLIA SUSZONADODATKI:reszta WARZYW IGLOTEX
PRZYPRAWA DOŁĄCZONA DO OPAKOWANIA2 ŁYŻKI
OLIWYWYKONANIE:NA SAM POCZĄTEK ODMRAŻAMY WARZYWA.TERAZ PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA NALEŚNIKI. MIESZAMY ZE
SOBA WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY NA 15 MINUT.SOS - WARZYWA GOTUJEMY NA PARZE DO MIĘKKOŚCI . NASTĘPNIE BLENDUJEMY Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW. PODGRZEWAMY PRZED PODANIEM.RESZTĘ WARZYW PODSMAŻAMY NA
OLIWIE I DOPRAWIAMY
PRZYPRAWĄ.W TYM SAMYM CZASIE SMAŻYMY NALEŚNIKI. WIELKOŚĆ I KSZTAŁT ZALEŻY TYLKO OD WASZEJ FANTAZJI.WSZYSTKO UKŁADAMY NA TALERZU I ZAJADAMY !!! MOŻEMY RÓWNIEŻ USMAŻYĆ DUŻE TRADYCYJNE NALEŚNIKI I WSZYSTKO ZAWINĄĆ W RULON.


