Wykonanie
Wytrawnie znaczy syto. Tak. Bardzo. Dobre wyraziste buły do przegryzienia podczas lunchu, w biegu a nawet do rzadkich zup! Voila. Ze zwykłych mrożonek można wycisnąć coś więcej. I nawet do babeczek, z natury słodkich, wcisnąć.Jak zawsze, niskokalorycznie rzecz jasna.

Składniki ( na 12 muffinek ):1 opakowanie warzyw na patelnię (450 g)1 szklanka
mąki3
jaja1 łyżeczka
sody oczyszczonej3 łyżki
oleju100 ml
mlekapieprz sólbazyliaWarzywa podsmaż na patelni na 1 łyżce
oleju. Ostaw do ostygnięcia.
Jajka roztrzep ubijaczką, dodaj
mleko oraz 2 łyżki
oleju.
Mąkę połącz z
sodą i stopniowo, mieszając, dodawaj do masy jajecznej. Przypraw
bazylią,
solą i
pieprzem. Pod koniec dodaj warzywa i wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do papilotek. Górną warstwę przyprósz
bazylią. Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.

Wartość Kaloryczna 120 kcal (1 muffin)
Białko 4,3 gWęglowodany 13 , 1 gTłuszcz 4 , 8 g