ßßß Cookit - przepis na Muffinki z Warzywami na Patelnię

Muffinki z Warzywami na Patelnię

nazwa

Wykonanie

Wytrawnie znaczy syto. Tak. Bardzo. Dobre wyraziste buły do przegryzienia podczas lunchu, w biegu a nawet do rzadkich zup! Voila. Ze zwykłych mrożonek można wycisnąć coś więcej. I nawet do babeczek, z natury słodkich, wcisnąć.
Jak zawsze, niskokalorycznie rzecz jasna.
Składniki ( na 12 muffinek ):
1 opakowanie warzyw na patelnię (450 g)
1 szklanka mąki
3 jaja
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżki oleju
100 ml mleka
pieprz sól
bazylia
Warzywa podsmaż na patelni na 1 łyżce oleju. Ostaw do ostygnięcia. Jajka roztrzep ubijaczką, dodaj mleko oraz 2 łyżki oleju. Mąkę połącz z sodą i stopniowo, mieszając, dodawaj do masy jajecznej. Przypraw bazylią, solą i pieprzem. Pod koniec dodaj warzywa i wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do papilotek. Górną warstwę przyprósz bazylią. Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.
Wartość Kaloryczna 120 kcal (1 muffin)
Białko 4,3 g
Węglowodany 13 , 1 g
Tłuszcz 4 , 8 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2014/03/muffinki-z-warzywami-na-patelnie.html