Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 8 - 10 NALEŚNIKÓW100 ML
MAŚLANKI2
JAJKASZCZYPTA
SOLI1 ŁYŻKA
OLEJU1 ŁYŻKA
CUKRU PUDRUSZKLANKA
MĄKI2 ŁYŻKI
PROSZKU DO PIECZENIA100 ML
HERBATY MALINOWEJ FIRMY " SANTE "
BEZA :2
BIAŁKASZCZYPTA
SOLI1/2 SZKLANKI
CUKRU2 ŁYŻKI
MĄKI ZIEMNIACZANEJDODATKI :
CUKIER PUDERSTARTA KORA
CYNAMONU FIRMY " KAMIS "WYKONANIE:ZACZYNAMY OD
BEZY:
BIAŁKA UBIJAMY Z SZCZYPTA
SOLI NA SZTYWNA PIANĘ MIKSEREM. DODAJEMY ŁYŻKA PO ŁYŻCE
CUKIER CAŁY CZAS MIKSUJĄC NA WOLNYCH OBROTACH. NA SAM KONIEC DODAJEMY
MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ I MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 120 STOPNI I NA PAPIERZE DO PIECZENIA WYKŁADAMY
BEZĘ NA CIENKI ( OKOŁO 1 CM ) PLACEK I PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 25 - 30 MINUT.W CZASIE GDY
BEZA JEST W PIEKARNIKU ZACZYNAMY PRZYGOTOWYWAĆ NALEŚNIKI.ZAPARZAMY MOCNY
WYWAR Z
HERBATY MALINOWEJ OD SANTE W 100 ML WRZĄTKU I STUDZIMY.RESZTĘ SKŁADNIKÓW MIESZAMY ZE
SOBA NA GŁADKĄ I JEDNOLITĄ MASĘ.NASTĘPNIE DODAJEMY OSTUDZONĄ
HERBATĘ I JESZCZE RAZ WSZYSTKO MIESZAMY.MOŻEMY JUŻ SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.SMAŻCIE RÓŻNE WIELKOŚCI OD NAJWIĘKSZEGO DO NAJMNIEJSZEGO JEŻELI CHCECIE ZROBIĆ CHOINKĘ, A JEŚLI MACIE INNY POMYSŁ TO SUPER ( ZACHĘCAM WTEDY DO PODZIELENIA SIĘ Z NIM NA
MOIM FAN
PAGE NA FACEBOOK'U ).MAJĄC JUŻ NALEŚNIKI I GOTOWĄ
BEZĘ, KTÓRĄ KROIMY W PASECZKI MOŻEMY PRZYSTĄPIĆ DO PROJEKTOWANIA NASZEJ CHOINKI ;)NA KONIEC POSYPUJEMY
CUKREM PUDREM I STARTĄ KORĄ
CYNAMONU OD "KAMIS" OCZYWIŚCIE.


