Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 25 dekagramów
masło 20 dekagramów
jajka 2 sztuk
cukier 20 dekagramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:1.
Wiórki kokosowe wsypać na wrzące
mleko, ugotować i przestudzić.2.
Jajka utrzeć z
cukrem i
masłem na puszystą masę. Połączyć z ugotowanymi wiórkami.3.
Mąkę i
bułkę tartą połączyć i przesiać do ciasta. Wymieszać aż składniki się połączą pod koniec mieszania dodając
proszek do pieczenia.4.Piec w temperaturze 180st C przez około 50minutUwagi:Zaraz po upieczeniu babkę wyjąć z formy na drewnianą deskę do ostygnięcia.Autor: frezja1978Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-15Z wiorkami... PychaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: