SKŁADNIKI NA CIASTO:OKOŁO 10 SZTUK NALEŚNIKOWYCH MUFFINEK1 1/2 SZKLANKI MĄKI200 ML MLEKA1 JAJKO2 ŁYŻKI CUKRU1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU1 ŁYŻKA PROSZKU DO PIECZENIANADZIENIE:2 JABŁKA1/2 SZKLANKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH1/2 SZKLANKI MUSLI ( JA UŻYŁEM MUSLI OWOCOWYCH FIRMY "SANTE" )SKÓRKA Z POMARAŃCZY1 ŁYŻKA MASŁA1 ŁYŻKA MIODUCUKIER PUDER I CYNAMON DO POSYPANIAWYKONANIE:MĄKĘ, PROSZEK DO PIECZENIA I CUKIER WSYPUJEMY DO MISKI DOLEWAMY MLEKO, WBIJAMY JAJKO I CAŁOŚĆ MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.OBIERAMY JABŁKA I KROIMY W PASECZKI.ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I ROZPUSZCZAMY NA NIEJ MASŁO I WRZUCAMY JABŁKA I SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY - DOLEWAMY ŁYŻKĘ MIODU.SMAŻYMY, AŻ JABŁKA BĘDĄ MIĘKKIE I ODSTAWIAMY NA BOK DO OSTUDZENIA.ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO OKOŁO 180' STOPNI.FOREMKI NA MUFFINY WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA ( MOŻEMY DELIKATNIE PRZESMAROWAĆ FOREMKI MASŁEM ).DO FOREMEK WLEWAMY PO OKOŁO 2 ŁYŻKI CIASTA I DODAJEMY PO 1 ŁYŻECZCE MUSLI I WIÓRKÓW KOKOSOWYCH I WBIJAMY PO KILKA PLASTERKÓW JABŁKA.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 25 - 30 MINUT.PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU NALEŚNIKOWYCH MUFFINEK MOŻEMY POSYPAĆ JE CYNAMONEM BĄDŹ CUKREM PUDREM.