ßßß
 
            
         Składniki:1 kg schabu2-3 cebule2 marchewki2-3 łodygi selera naciowegoliście pora1 pomarańcza1 cytryna1 szklanka wywaru z jarzynsólpieprzmajeraneksłodka mielona paprykaWykonanie:Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Składniki:1 kg schabu2-3 cebule2 marchewki2-3 łodygi selera naciowegoliście pora1 pomarańcza1 cytryna1 szklanka wywaru z jarzynsólpieprzmajeraneksłodka mielona paprykaWykonanie:Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na warzywa układam mięso, podlewam wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 40 - 60 min.
Na warzywa układam mięso, podlewam wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze około 40 - 60 min. Upieczone wyjmuję i odstawiam by odpoczęło.SMACZNEGO!
Upieczone wyjmuję i odstawiam by odpoczęło.SMACZNEGO!