Wykonanie
Surówka to wspaniały dodatek do obiadu, a właściwie do drugiego dania i korzystam z niego kiedy tylko
mogę :)Surówka rewelacyjnie smakowała, choć przyznaję, że
seler ma dość specyficzny, ostry smak i nie każdemu będzie smakować. Mój syn stwierdził, że za dużo dodałam
pietruszki, więc nie będzie tego jadł. Reszta przyjęła to nieco lepiej.Sami więc musicie ocenić, czy Wam smakuje, czy też nie :)

Składniki:2
selery korzeniowe4-5
marchewek3
jabłka100 gram
rodzynek1/2 pęczka
szczypiorku1 szklanka
śmietany 12%sok z 1
cytrynysólpieprzWykonanie:
Marchew i
seler obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach.
Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i i ścieram na tarce o dużych oczkach, od razu skrapiam
sokiem z cytryny. Mieszam z
selerem i
marchewką. Dodaję sparzone
rodzynki i posiekany
szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszam , dodaję
śmietanę, doprawiam
solą i
pieprzem i nakładam na talerze.

SMACZNEGO!!!