Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 75 gramów
masło 125 gramów
goździki mielone 1 szczypta
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
mąka 125 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mandarynki konserwowe 1 puszka
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Połamaną
czekoladę stopić na parze. Miękkie
masło utrzeć z
cukrem na puch, dodać zimną
czekoladę. Ucierać, dodając stopniowo po
jajku,
goździki oraz
likier, a na końcu przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Natłuszczone foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości
ciastem. Na wierzchu ułożyć osączone
mandarynki. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne babeczki polać gotową
polewą czekoladową, przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: