Wykonanie

Po (bardzo obfitych) świętach zaczęłam czuć się jak klucha. Tydzień bez
fitnessu + objadanie się ciastami po nocach zrobiło swoje. Obiecałam sobie, że przez ten tydzień
będę jadła głównie
warzywa i owoce, oraz wyeliminuję z jadłospisu węglowodany. Dodatkowo codziennie rano wypijam gorącą
wodę z
cytryną, która ma za zadanie oczyścić organizm. Dlatego tym razem przepis na lekki obiad. Krem z
ciecierzycy ma bardzo ciekawy smak, który moim zdaniem jest najlepszy na drugi dzień, kiedy przegryzą się wszystkie smaki.składniki:puszka
ciecierzycy1
cebula2 ząbki
czosnku3 średnie
marchewkiszklanka
soku pomidorowego3 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
oliwykostka rosołowabazyliainne
przyprawy do smakuW garnku rozgrzewamy
oliwę, a następnie wrzucamy na nią posiekaną
cebulę i
czosnek. Smażymy przez chwilę, zalewamy litrem
wody. Dodajemy
kostkę rosołową i pokrojone
marchewki. Gotujemy ok 10 minut od momentu wrzenia. Następnie dodajemy
sok pomidorowy, odsączoną
ciecierzyce,
sos sojowy i gotujemy przez kolejne 10 minut. Miksujemy wszystko na gładka masę, dodajemy świeżej
bazylii i doprawiamy do smaku. Gotowe!(zdjęcia jak zwykle na szybko, ale obiecuję poprawę i w nowym roku wezmę się na poważnie do fotografowania jedzenia)
