Musiałam upiec! Ciasto jest wyśmienite na Boże Narodzenie :)Składniki na ciasto:250 gramów mąki125 gramów cukru10 gramów przyprawy do piernika2 jajka100 gramów margaryny Kasi1 łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki na sernik:1 kg sera w wiaderku4 jajka2 czubate łyżki mąki pszennej1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej1 płaska łyżka cynamonu200 gramów cukru100 gramów czekolady z orzechamiMasło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika wymieszać. Powstaje kruszonkaDodać dwa jajka i zagnieść ciastoOwinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówceNastawić piecyk na 180 stopniWyłożyć dno formy ciastem, nakłuć widelcemi piec 30 minut - wystudzićPiecyk nagrzać do 170 stopniAby wykonać masę, należy jajka zmiksować z cukrem do białościDodać ser i przesiane obie mąki, oraz cynamon. WymieszaćMasę serową wylać na ostudzone ciasto i piec 60 minutCiasto zostawić do wystygnięcia i dopiero wtedy obsypać wiórkami z czekoladySmacznego :)