Wykonanie
Bardzo szybkie do zrobienia. A czas pieczenia to tylko 10, góra 15 minut.Środek można wypełnić
dżemem,
czekoladą,
marmoladą orzechami czy
budyniem.

Składniki :3/4 szklanki
kaszy manny1 szklanka
mąki pszennej1/3 szklanki
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego70 gramów
masła2
jajka1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia
Na nadzienie:1 opakowanie budyniu,
czekolada,
marmolada,
dżem lub
orzechyNagrzewamy piecyk do 200 stopni CSkładniki wsypujemy do miski i mieszamyPonieważ masa będzie się kleiła do rak, to podczas formowania
ciasteczek moczymy dłonie w wodzie

Formujemy kuleczki, a w środku robimy dziurkę

Układamy na papierze do pieczenia, w dziurkę wkładamy
czekoladę,
marmoladę lub tak, jak ja -
budyń. Musicie jednak pamiętać, że nie zużyjecie całego budyniu. Możecie więc na przykład zwiększyć proporcje składników

Pieczemy ok. 10-15 minut


Smacznego :)