Klasyczny de volaille to pierś z kurczaka zrolowana z masłem. Ja natomiast do środka wkładam ser żółty.Składniki:2 piersi z kurczaka4 plasterki żółtego sera (u mnie gouda)1 jajko2 łyżki mąkibułka tartasólpieprzmielona słodka paprykaMięso umyć i oczyścić delikatnie z ewentualnych błonekKażdą pierś rozbić tłuczkiem dosyć cienko (lepiej się usmaży w środku)Ser pokroić w paski: dwa plasterki na jedną pierś (wyjdzie 8 pasków)Ułożyć ser na jednej połowie piersi i zwijać od tej strony, gdzie ser został ułożonyZrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę)Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stronDzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiemSmacznego :)