Inspiracją do wykonania tego dania był obiad zjedzony w bufecie w pracy:) Wróciłam do domu i ugotowałam modyfikując troszkę przepis poprzez dodanie pieczarek i świeżych ziół. Modyfikacja może niewielka, ale wyczuwalna w smaku - jak dla mnie :)Składniki:1/2 kilo łopatki wieprzowej1 duża marchewka1 pietruszka35 dag pieczarek1 czerwona paprykasólpieprzłyżeczka świeżo posiekanej bazyliiłyżeczka posiekanej natki pietruszki1 torebka kaszy gryczanej1 kostka rosołowaMięso umyć, oczyścić z błonek i pokroić na małe kawałki.Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki.Paprykę umyć, pokroić w cienkie półsłupki.Wszystkie składniki przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu przez godzinę.Pod koniec gotowania wsypać posiekane ziołaUgotować kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie i przełożyć do gulaszu. Całość wymieszać. Można zagęścić odrobiną mąki.Podawać z ogórkiem kiszonym.Smacznego :)