Wykonanie
Składniki:200 g
ciasta francuskiego1 pęczek
botwinki (z
buraczkami)1 łyżka jasnego
miodu1 łyżka
oliwy z oliwek1 ząbek
czosnku, pokrojony w cienkie plasterki1/2 opakowania
serka koziego do smarowania
sól,
pieprz
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Ciasto rozwijamy, boki zwijamy do środka, całość nakłuwamy widelcem. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Botwinę i
buraki drobno kroimy i przekładamy do żaroodpornej formy. Polewamy
oliwą i
miodem, mieszamy i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Na przygotowanym spodzie rozsmarowujemy
serek, układamy
czosnek, solimy,
pieprzymy, a na koniec układamy
buraczki i botwinę.Wstawiamy do piekarnika, na około 15-20 minut.