ßßß
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 C. W małej misce mieszamy cukier, kakao i sól. Dodajemy pokruszone ciasteczka całkowicie roztopione masło. Uzyskaną masą wykładamy dno natłuszczonej formy o wymiarach 25x36 cm, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut na górnej półce. Po tym czasie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięciaDo dużej miski wkładamy wszystkie składniki masy serowej. Miksujemy tylko do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Wykładamy na ostudzony spód.Masło rozcieramy palcami z mąką wymieszaną z cukrem. Gotową kruszonką posypujemy wierzch naszego sernika.Na dnie piekarnika wstawiamy szklane naczynie wypełnione wrzącą wodą. Woda w trakcie pieczenia zapobiega pękaniu sernika. Wstawiamy formę z ciastem do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy przez 60-70 minut. Po wyjęciu, odstawiamy do ostygnięcia, a następnie na parę godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.